Vakantie! Lekker weg, ook van updates, post en telefoon?

IMG_4328 telefoon cel met brievenbusNog een paar weken buffelen voor de meeste mensen en dan vakantie periode. Even zelf weg en anders zijn er zoveel anderen weg dat je eindelijk toe gaat komen aan dat andere werk wat er al zolang ligt.  Want als het vakantieperiode is hoop je dat de inkomende berichtenstroom vanzelf minder wordt… Maar is dat zo?

Berichten blijven komen

Je wilt graag bijblijven dus je bent geabonneerd op digitale nieuwsbrieven, nieuwsgroepen, LinkedIn groeps meldingen, facebookmeldingen, whats app groepen en nog zo wat. Die nieuwsbrieven en updates gaan niet vanzelf met vakantie.

Selecteren van meldingen

De vakantie periode is een mooi moment om een schifting te maken in alle updates die automatisch binnenkomen. Niet alles wat er in de loop der tijd binnen is geglipt blijkt even waardevol voor jou te zijn. Sommige nieuwsbrieven leken interessant maar je neemt nooit tijd om ze te lezen. Andere lees je wel met enige regelmaat maar die wil j niet in je mail zien tijdens je vakantie.

Om op vakantie alleen dat te zien wat je op vakantie wilt zien:

  • “unsubscribe” van alle nieuwsbrieven, soms kan je opschorten voor een periode
  • maak een aantekening van die nieuwsbrieven die je ná je vakantie wel weer wilt ontvangen: noteer webadres en naam nieuwsbrief zodat je hem weer gemakkelijk terugvindt
  • Ga op LinkedIn naar je groepsmeldingen: Privacy & settings, Communications, e-mail frequency. Klik op “change” en scroll naar de op 1 na onderste: Group Updates. Hier kan je per groep aangeven waar je wel en geen notificatie van wilt hebben
  • Reserveer tijd in je agenda na je vakantie om je weer te abonneren op die dingen die echt interessant zijn voor je.

Sneller schiften?

Een snelle manier om te kijken welke nieuwsbrieven daadwerkelijk interessant voor je zijn is de cold turkey methode:

  1. “Unsubscribe” jezelf in de twee weken voor je vakantie bij alle binnenkomende nieuwsbrieven, updates etc
  2. Reserveer pas 4 weken na je vakantie een uur de tijd om na te gaan welke nieuwsbrieven je mist en abonneer je opnieuw alleen op die nieuwsbrieven en updates.

Zomer workshop?

Juist deze zomertijd gebruiken om up to date te komen? 14 juli is er een zomerworkshop Linkedin.
Of aan de slag met efficiënt omgaan met je informatie en tijd? Kijk dan bij Missing Link naar de open inschrijvingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.