Zomer APK voor je profiel

zonNog niets aan de hand, het is pas juni, de zomer vakantie duurt nog lang en per pas in augustus is duidelijk hoe het verder gaat met haar arbeidscontract. Het is verleidelijk om eerst al dat werk wat er nog ligt af te maken, eindelijk vakantie te vieren en dan wel weer te zien.  Kijken naar werk, CV maken,  profiel bedenken, komt wel….

Laat kansen niet liggen.

Je smartphone, je laptop, je auto, je fiets, het schilderwerk, van alles wordt regelmatig geUpdate of onderhouden, hoe zit dat met je eigen profiel?

APK voor je profiel

Slimmer met LinkedIn
Slimmer met LinkedIn

Waarom wachten met het bijhouden van je profiel totdat je echt op zoek moet naar ander werk? Als je je profiel regelmatig bijhoudt kost het weinig tijd en moeite. En de informatie die mensen over je vinden klopt weer.  “Ja maar…. Dan denken ze op mijn werk dat ik weg wil en word ik uitgerangeerd”. Nog een reden om het regelmatig een beetje bij te werken: een kleine onderhoudsbeurt.

Tips voor klein onderhoud

  1. Zet je update notifier uit voordat je je profiel bijwerkt
  2. Pas je samenvatting aan zodat er te lezen is wat jij nu een opdrachtgever / werkgever te bieden hebt
  3. Pas de toelichting bij je werkervaring aan: wat heb je recent gedaan waar je blij mee bent? Het liefst op het gebied wat je in je samenvatting genoemd hebt
  4. Check of je relevante trainingen, cursussen die je gedaan hebt ook op je profiel staan
  5. Vraag om een aanbeveling: met wie heb je recent samengewerkt die tevreden is over je werk? Trek de stoute schoenen aan en vraag of zij / hij bereid is om daarover iets te schrijven voor LinkedIn.

Toe aan groot onderhoud?

Of prettiger om samen met iemand aan je profiel te werken? Misschien is een workshop dan iets voor je. Nu ook een zomer workshop op 14 juli.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *