25 mei is voor veel organisaties een snel naderende deadline: dan wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. De wet die regelt hoe met persoonsgegevens en -data omgegaan moet en mag worden. Niet alleen grote bedrijven als Google, Facebook en wellicht jouw werkgever, hebben hier mee te maken.
Iedere organisatie die gegevens krijgt, heeft, verwerkt heeft niet alleen een morele verplichting om daar zorgvuldig mee om te gaan maar ook de wettelijke verplichting. Zo ook mijn eenmanszaak. Als (loopbaan) coach krijg ik persoonlijke informatie van mensen. Zorgvuldig omgaan met die informatie en je gegevens is voor mij van zelfsprekend.
Coachinggesprekken zijn vertrouwelijk
Je naam, je e-mail adres, een CV waar je feedback op wilt, je voorbereiding op een gesprek etc. Vertrouwelijkheid en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens zijn voor mij belangrijke uitgangspunten, pijlers waarop mijn manier van werken is gebouwd.
De invoering van de AVG is voor mij de aanleiding geweest om expliciet te maken hoe ik omga met de gegevens die ik krijg. En om mijn archief te checken of ik mij ook houd aan mijn eigen voornemen. Het expliciet maken heb ik gedaan door op 1 A4 te beschrijven wat ik doe met de gegevens die ik krijg, waar en hoe lang ik die bewaar en of anderen er toegang toe hebben.