Tips LinkedIn voor (niet) Amsterdammers

verbindingen in stadLinkedIn herbergt een schat aan informatie: van jou en al die andere gebruikers. Als je die informatie filtert en analyseert kan je er veel mee. Een werkgever kan zoeken naar een werknemer met ideale kennis en ervaring, een bedrijf kan zoeken naar een vestigingsplek waar veel mensen zijn met de goede vaardigheden.

Overheid en LinkedIn

Die enorme databank is niet alleen interessant voor commerciële organisaties. Overheden hebben ook baat bij het gebruik ervan om hun beleid te maken. Zo gaat de gemeente Amsterdam nu gestructureerd gebruik maken van LinkedIn gegevens om werk en werkzoekenden beter te matche, zie het artikel in P&O actueel.

Als dan blijkt dat er in Amsterdam groot tekort is aan mensen met Big data skills, maar deze wel in Oost Groningen te vinden zijn, kan het zomaar dat die oost Groningers opeens Amsterdam promotie langs zien komen. Of dat er een aparte opleiding Big data opgezet wordt in Amsterdam.

Garbage in => garbage out

En net zoals bij alle analyses en cijfers geldt ook hier dat de input en dat zijn hier de individuele LinkedIn profielen en geposte vacatures, van goede kwaliteit moet zijn. Die moeten wel weergeven wat er daadwerkelijk is en wat er gezocht wordt.

Tips voor jou, Amsterdammer of niet:

  1. Zorg dat jouw (werk) talenten vindbaar zijn binnen LinkedIn: heb je ze benoemd met vindbare woorden? Staan ze vaak genoeg in je profiel?
  2. Maak helder in je profiel wat je te bieden hebt: waar wil je voor benaderd worden? Als je uitgekeken bent op projecten leiden en meer wilt adviseren dan moet er meer “adviseur” en “adviseren” in je profiel staan dan “projectleider” en “projectmatig werken”.
  3. Zet de goede locatie in je profiel: wil je niet in Amsterdam werken omdat je het in Zuid Limburg naar je zin hebt, zet dan Zuid Limburg als je locatie en niet Nederland. Andersom: als je bereid bent om in heel Nederland te werken, beperk je dan niet door je woonplaats als locatie op te nemen.
  4. Unieke vaardigheden? Check je “skills”/ Vaardigheden” op LinkedIn; staan er veel populaire vaardigheden in?  Heb je dan nog andere, minder algemeen gedeelde, vaardigheden die jouw profiel kunnen inkleuren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *