In 5 minuten een optimaal profiel in de nieuwe LinkedIn lay- out

in 5 minuten optimaal profiel

Heb je ook een nieuwe lay out gekregen van LinkedIn? Je foto staat opeens links op de homepage en de knoppen bovenin zijn veranderd: een opfrisbeurt van de lay out en een aantal functies die langzamerhand bij heel LinkedIn Nederland te vinden is.

Tevreden  met je inhoud?
Was je net blij met de inhoud van je profiel zoals het was? Dat is mooi!

Met 5 minuten en de volgende 3 tips zorg je dat het ook  in de nieuwe lay out optimaal naar voren komt.
Niet helemaal tevreden? Volg een workshop en kom met een mooi profiel ervandaan.

 1. Foto:
  LinkedIn heeft zelf een uitsnede gemaakt van je profiel foto.

  naar profiel bewerken door op foto te klikken

  Als je het anders wilt ga je naar profiel bewerken door links op foto te klikken, wacht tot het profiel bewerken scherm geladen is en klik dan nogmaals op je foto.
  “opslaan” als je klaar bent.

 2. Introductie: het visite kaartje dat bovenaan je profiel verschijnt.
  Hier kom je als je je foto hebt bewerkt of door op het potloodje naast je foto te klikken. In dit scherm is het simpel om je kopregel te wijzigen, de gewenste huidige functie bovenaan te zetten én het opleidingsinstituut te kiezen wat je zichtbaar wilt hebben.
  NB onderaan het scherm vind je de mogelijkheid “nee, stel mijn netwerk niet op de hoogte”. Daarmee komt niet elke profiel wijziging als update in je tijdlijn.

  Netwerk niet op hoogte stellen
 3. Samenvatting
  Staat het belangrijkste in de bovenste 2 regels? Alleen die 2 zijn namelijk direct te zien in je profiel. Voor de rest moet worden doorgeklikt. Wel zo mooi als die 2 regels je profielbezoekers nieuwsgierig maken naar de rest.
  Met de nieuwe lay-out zijn er nieuwe mogelijkheden gekomen en ook functies verdwenen. Voor netwerken, gevonden worden voor interessant werk en  solliciteren kan dit gevolgen hebben. Wil je weten wat dat betekent voor jouw profiel en jouw gebruik van LinkedIn? Kijk eens op mijn site voor workshops of  mail me voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *