7 tips voor effectief werken voor kerst en erna

Ook een dubbel gevoel deze laatste werkweek voor kerst? Gezellige kerstbijeenkomsten maar Help! er moet nog een hele hoop werk af.

Hier een paar tips om dit jaar tot een goed einde te brengen (en volgend jaar goed te beginnen!)

 

  1. Bepaal wat moet er echt af moet deze week en wat dit voor jou aan acties betekent? Zijn er niet toch zaken die tot volgend jaar kunnen wachten en / of acties die je aan iemand anders kunt vragen?
  2. Deel je acties op in kleine behapbare brokken, bepaal hoeveel tijd je nodig hebt per deel.
  3. Neem een half uur om een realistische planning te maken: op welke dag en tijd werk je aan welke (deel) actie? Je plant alleen binnen werktijd. Alles wat er niet in past moet dus opschuiven naar een ander moment, gedelegeerd aan iemand anders of overgeslagen.
  4. In de planning neem je voldoende ruimte tussen je acties: minimaal 1,5 uur per dag houd je vrij voor onverwachte klusjes, dingen die uitlopen en onverwachte acties als een kerstkoffie etc.
  5. Werk op tijd: houd je aan de tijd die je in je planning hebt opgenomen, desnoods met een herinnering via je pc.
  6. Zet je e-mail meldingen en telefoon uit als je aan een klus bezig bent: zo kan je geconcentreerder werken en is het werk sneller en gemakkelijker gedaan.
  7. Zorg voor voldoende nachtrust: het doet wonderen voor je concentratie en helder denken waarmee je sneller beter werk aflevert.

Goede dagen en de beste wensen voor een gezond en effectief 2018.

Wil je in 2018 nu echt aan de slag met het inperken van de stress en drukte? Kijk eens bij Missing Link voor workshops en trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *